Novotny Antal: A szakácsművészet attól szép, hogy nincsenek szabályok
„Egy asztalnál ülni emberekkel, és közösen enni: szentség.”
Novotny Antal – vagy ahogyan sokan ismerik, Katlan Tóni – neve az ínyenc gasztronómusoktól az öltönyös üzletembereken át a fesztiválokon tomboló fiatalokig többeknek ismerős lehet. A veresegyházi Katlan Tóni Kultúrkonyha megálmodója, a Magyar ízek utcájának egyik alapító tagja és szervezője, valamint a fesztivál-vendéglátás ikonikus alakja fejébe vette, hogy bebizonyítja: gasztronómiánk igenis trendi. Pályafutásáról, gasztrotörténetről, magyar konyháról (bár ő másként szereti nevezni) és kedvenc főztjéről, a húslevesről beszélgettünk, amelyet el is készített nekünk.
Fotó: Kurucz Árpád
A teljes cikk a Magyar Kultúra magazin 2022./ 10. szám számában olvasható.